Timsah Kriko Periyodik Muayenesi

Timsah Kriko Periyodik Muayenesi


Krikolar, gerek kullanım açısından gerekse yapısal özellklerinden dolayı oldukça basit araçlardır. İnsanın fiziksel gücüyle kaldıramayacağı kadar ağır yükleri kaldırmak için kullanılan araçlardır. Ancak krikolarda zamanla oldukça gelişmiş ve farklı amaçlar için farklı yapılarda krikolar üretilmiştir ve hidrolik kriko, şişe kriko, şanzıman kriko, arabalı zemin kriko ve timsah kriko gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Bahsedilen kriko türleri arasında oldukça yaygın kullanılanlardan biri olan timsah krikolar, arabalı krikolar grubuna girmektedir ve olay yönlendirme yapılabilen döner arka rulmanları ve aşırı yüklemeye karşı otomatik güvenlik sistemi vardır. Ayrıca yan plakalar sayesinde yüksekliğe karşı dayanıklı ve dengeli bir çalışma olanağı sağlar. Alçak yükseklikteki bütün standart araçlar için kullanıma uygundur. Genel olarak araç tamirhaneleri ve araç servisleri için büyük kullanım rahatlığı vardır. 

Timsah krikolar hidrolik sistemle ve basınç ilkesiyle birlikte çalıştıklarından ve çok ağır yükleri kaldırdıklarından dolayı çalışanların ve işyerinin güvenliği açısından düzenli bakımları yaptırılması gereken teçhizatlardır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği esaslarından gelmektedir. İşyerlerinde kullanılan iş araç ve gereçlerinin, her türlü sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması gerekmekte ve uyulması gereken minimum koşullar bu yasal düzenlemelerde yer almaktadır.

Yönetmeliğe göre kaldırma ve iletme ekipmanları kategorisinde yer alan krikolar, eğer ilgili standartlarda başka bir süre öngörülmemiş ise, yılda en az bir kere periyodik kontrol ve muyanelerinin yaptırılması gerekmektedir. Kaldırma ve iletme araçlarının test ve muayenelerini yapan çok sayıda kuruluş ve laboratuvar bulunmaktadır. Ancak bu iş için mutlaka akredite olmuş, yani ulusal veya uluslararası akreditasyon kuruluşlarından yetki almış kuruluşlar tercih edilmelidir.

Bu tarz teçhizatlarda test ve muayene işlemerlini yapacak kişilerin, makine mühendisi, makine teknikeri veya yüksek tekniker olmaları gerekir. Kaldırma ve iletme ekipmanları kategorisinde yer alan krikolar için bahsedilen bu hususlara önem verilmezse, ne yapılacak muayene ve kontroller ne de düzenleyecekleri raporlar geçerli kabul edilmemektedir. Aksi halde Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak resmi denetimlerde de aranan bu raporlar bir değer taşımamaktadır.

Daha kapsamlı bilgi için iletişim adreslerimizden ve telefon numaralarımızdan uzman ekibimize ulaşabilir, her türlü sorunuza yanıt alabilirsiniz.



Randevu veya kapsamlı bilgi için talep oluşturabilirsiniz.

Copyright © 2018 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Teknik Belgelendirme A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.